Wat is Zangzaad

 


ZANGZAAD? MUZIKAAL MANNENVOER!

Homokoor Zangzaad, een groep mannen vol enthousiasme en dynamiek. Al sinds 1988 bezingen wij de kleuren van de regenboog. Wij zingen meerstemmig, zowel a capella als met muzikale begeleiding.

Ons repertoire is breed en gevarieerd: van klassiek tot pop, van ernstige teksten tot zwoele liefdesverklaringen, van aangrijpende ballades over alledaagse akkefietjes tot gezellige meezingers. Na zoveel jaren meer dan honderd verschillende nummers. De rode draad in het repertoire? De herenliefde, daar doen wij niet moeilijk over!

Zangzaad treedt graag op. We organiseren eigen concerten of worden door anderen gevraagd. We treden regelmatig met andere koren of solisten op. Om de ware divo en diva van het koor een podium te bieden, houden wij jaarlijks de Schuifdeuravond: een cabaretavond in het voorjaar waar ieder lid vrij is een eigen nummer op de eigen manier te brengen.

Hoe bont en verschillend de ‘Zangzaadjes’ ook mogen zijn, hun ware kracht en verbondenheid ligt in de handen van hun dirigent. Of liever, dirigente. In al die jaren hebben vooral vrouwen het koor geleid, elk met een eigen inbreng. Nu is het Esther van Dijk  die de mannen van Zangzaad om haar vingers windt. Ook daar doen wij niet moeilijk over!

ZANGZAAD REPETEERT

We repeteren wekelijks op woensdagavond van 20 tot 22 uur bij:
De Witte Schuit
Timpweg 3,
Groningen

MEER WETEN?

Bezoek onze Facebook
Je kunt ons ook volgen op Twitter
Of stuur een mail naar secretaris@zangzaad.info

 

Repetitie adres: De Witte Schuit, Timpweg 3, 9731 AK Groningen. Repetities op woensdag van 20.00 tot 22.00 uur
Meer contactgegevens
Ons privacybeleid