Pride Cinema met Zangzaad

Op maandag 27 januari staat om 21 uur in het Forum de “roze” film Gay Chorus Deep South op de agenda. Voorafgaand aan de film is er een optreden van Zangzaad.

Sinds Donald Trump in november 2016 tot president van de Verenigde Staten werd gekozen, waren de effecten met name in de conservatieve zuidelijke staten te merken. Discriminatie nam toe en een golf van wetten tegen LHBTQI-ers werd besproken of zelfs aangenomen. In reactie hierop besloot het San Francisco Gay Men’s Chorus op tournee te gaan in deze gebieden.

Meer dan 300 zangers reisden op eigen kosten van Mississippi naar Tennessee en staken de beroemde brug in Selma, Alabama over. Ondersteund door het Oakland Interfaith Gospel Choir confronteren ze de meest conservatieve regio’s met hun intolerante houding middels een verzoenende boodschap van muziek, liefde en acceptatie. Deze ontroerende en belangrijke documentaire werd in het buitenland overladen met prijzen maar kwam niet uit in Nederland. Eenmalig in Groningen te zien tijdens Pride Cinema.

 

 

Dit bericht was geplaatst op 17 januari 2020. Markeer de permalink als favoriet.